17:00

Trosa-Vagnhärad SK

Referat: Katrineholms SK - Trosa-Vagnhärad SK

Då var det dags för en ny säsong efter ännu en serieseger men missat avancemang med minsta möjliga mariginal. Vi kämpar dock på och inställningen är förstås en ny serieseger och då var en värdemätare att se fram emot när Trosa/Vagnhärd med många kompetenta spelare i truppen. T/V började också med en storseger i första omgången.
Vi har redan inlett med en stabil och pliktskyldig 7-2 seger borta mot Runtuna där undertecknad inte var med och inget referat har skrivit men vi kan nöja oss med att fastställa att det var klasskillnad och Runtunas orutin av denna typ av fotboll slog igenom och KSK kunde kontra sönder Runtuna till stabila 7-2.

Nu var det däremot något annat som stod inför dörren. Vi förstod nog alla att det var skillnad på motstånd men sedan gäller det att kunna anpassa oss till detta och kunna vara så vaken som krävs när motståndarna är den individuella skickligheten och ett bra lagspel att man måste vara på tå i varje situation.

I inledningen av matchen visade vi att det går att genomföra även om motståndarna har lite mer boll. Vi låg och väntade och när T/V missade ställde vi om. Bago fixade ledningen efter fin framspelning av Bashir och strax efter smällde Bago upp 2-0 efter Pelles passning och efter 11 minuter var vi före med 3-0 då en smart Anton räddade skottet och eftersom Runtuna ofta tog med sig målvakten upp rullade han ut bollen till sig själv och lade in bollen i den öppna kassen. Vi hade även bud på några till när deras målvakt följde med men tyvärr missade vi. Istället visade T/V vad som händer när vi inte rikigt klarade av att ligga tätt och på 2 minuter var de tillbaka till 3-2. Benne visade dock att förra veckans målexplosion inte var någon tillfällighet utan gjorde 4-2 efter flera fina passningar inom laget och Bago levererade den sista innan Benjamin slog in bollen. T/ V reducerade igen innan vi gör 5-3 på skott från Pelle efter tidig brytning och Bago på ass från Linus spikar paus siffrorna till 6-3. Känslan är väl änd att vi fått med oss lite mer än i förtjänar. T/V har haft många bra lägen och haft spelövertag men vi har under merparten av tiden spelat bra försvarspel och varit duktiga på att ta chanserna även om vi med lite bättre passningsspel och skärpa i avsluten kunnat göra något till.

I paus är snacket mycket att det måste vara 100 % i försvarsspelet för då får vi chnaser. Deras tempo ska ned och vi få lite mer boll och spela säkert. Det blir perfekt enligt plan i inledningen av andra då vi ligger lugnt i försvarspelet och efter en hörna har firma bröderna Hurtig fixat 7-3 då Noak är sist på bollen efter Linus hörna. Här inleds dock vår svagaste del av matchen och lite skärpa verkar har tappats eftet 4 målsledningen och T/V visar vad som händer om vi är för sega med boll, slår svaga passningar mm och på 4 minuter gör man 4 mål och har kvitterat. Vårt spel har kommit av sig och vi skapar inte mycket men nu är det bättre hemmåt och det blir en lång period av ställningskrig innan Bago med 4 minuter kvar gör 8-7 på Pelles passning. Tyvärr har vårt flyt från första halvlek försvunnit och efter ännu en mindre lyckad passning kvitterar T/V till 8-8 och med 32 sekunder kvar gör de även 9-8 och leder matchen för första gången. Vi får inget riktigt läge till kvittering utan de kan istället sätta 10-8.

Totalt finns det ingen som kan säga att det var direkt orättvist att T/V åker hem med alla tre poängen för de spelade riktigt vasst och vi hade svårt att få till ett eget spel men samtidgt spelade de med stor risk och vi nyttjade detta väldigt bra i början. T/V hade sjukt många skott i virket och vid några tillfällen var det nästan magiskt att bollen inte gick in men det flytet försvann i slutet och då var de effektiva och nyttjade flera misstag från oss. Dessa dock orsakade av en riktigt bra och hög press från T/V då vi inte var vana med detta och det blev mest lång bollar upp på Bengt i andra. Det är dock väldigt surt att inte få med sig något när vi leder hela matchen fram och förlorar den i sista minuten. Sammantaget märks det att vi spelat väldigt lite futsal ännu och de flesta har inte hunnit träna mer än någon gång och när vi nu mötte ett lag med högt tempo och rikgit bra samspel fick vi lite jobbigt att hänga med i det egna passningsspelet.
Det är dock inte mycket annat att göra än att ladda om och kämpa på och ta med sig vilken nivå vi måste upp i. Vi inledde ju förra året med en poäng på första två omgångarna och nu har vi tre så på så sätt ser det bättre ut.